Božičkove dobrote recepti
božični keksi

Jennifer Nickel-Kreisler deli ta recept za sladkorne piškote s kraljevsko glazuro. Suga piškoti so obvezni na vsakem prazničnem pladnju za piškote. So mehki in masleni ter popolni za rezanje v zabavne oblike za praznike in posebne priložnosti. Lahko jih postavite v poljubno obliko. Priporočam zamrzovanje nezamrznjenih sladkornih piškotov. Po peki piškote popolnoma ohladimo. Nato jih dajte v vrečko za zamrzovanje, odstranite odvečni zrak iz vrečke in jih postavite v zamrzovalnik za največ 2 meseca. Najprej jih odtalite v hladilniku in jih pred dekoriranjem segrejte na sobno temperaturo.

Sestavine sladkornih piškotov s kraljevsko glazuro

1 skodelica nesoljenega masla, zmehčanega, vendar ne stopljenega

1 skodelica belega sladkorja

1 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilije

1/4 čajne žličke mandljevega ekstrakta

2 veliki jajci

2 3/4 skodelice večnamenske moke

1/4 skodelice koruznega škroba

3/4 žličke pecilnega praška

1/4 čajne žličke soli

Navodila

V veliki skledi penasto stepite maslo in sladkor – približno 2 minuti.

Dodajte ekstrakt vanilije in ekstrakt mandljev, nato eno za drugim vmešajte jajca.

V ločeni skledi zmešajte moko, koruzni škrob, pecilni prašek in sol.

Z mešalnikom na nizki hitrosti stepajte mešanico moke v mešanico masla približno 1/2 naenkrat.

Testo razdelite na dva enaka kosa. Vsak del oblikujte v okrogel ploščat disk in vsakega zavijte v plastično folijo.

Hladimo vsaj 2 uri.

Ko ste pripravljeni za peko, segrejte pečico na 350 F stopinj in obložite piškotne liste s pergamentnim papirjem. En disk testa vzamemo iz hladilnika in pustimo segrevati 10 minut.

Pomokajte čisto delovno površino in pomokajte valjar. Testo odvijemo in obe strani rahlo potresemo z moko.

Testo razvaljajte na približno 3-5 mm debelo ali približno 1/8 – 1/4 palca debelo. Z modelčki za piškote izrežite oblike in jih previdno prenesite na obložene pekače za piškote.

Pecite eno posodo za piškote naenkrat 8-10 minut na srednji rešetki ali dokler vrhovi niso videti ravno strjeni. Odstranite iz pečice in ohladite.

Postopek ponovimo z ostalim testom.

Recept za Royal Icing

Sestavine

2 skodelici presejanega sladkorja v prahu

6-8 žlic mleka

4 žličke koruznega sirupa

1/2 čajne žličke vanilijevega ali mandljevega ekstrakta

barvilo za hrano neobvezno

Navodila

V srednje veliko skledo presejte sladkor v prahu. Dodajte 6 čajnih žličk mleka, koruznega sirupa in ekstrakta. Močno mešajte, dokler glazura ni gladka.

Če je potrebno, dodajte še mleko, da bolj razredčite glazuro. Dosegli ste pravilno konsistenco za glazuro, če merica glazure počasi pade z žlice. Če delate barvno glazuro, jo razdelite v sklede in dodajte jedilno barvo.

Pridružite se pogovoru

Pridružite se pogovoru

TOP