fbpx

Potrebujete pomoč ? Pokličite +386 31 654958 

Ali ste vedeli ?
Objavljeno v

Kostum in obleka božička – ali je Božiček obstajal ?

Božiček je obstajal!

Morda so pripovedke Božička resnično spremenile v pravljičnega moža s škrati, jelenčki, čarobnimi sanmi in izdelovalnico igrač. Pa vendar izmišljeni gospod temelji na resnični osebi. Davnega leta 270 je v mestecu Myra na območju današnje Turčije živel škof Sveti Nikolas, ki si je svoj ogled prislužil kot anonimni darovalec daril, ki jih je delil osirotelim otrokom – največkrat so bila ta darila sladkarije in majhne vsote denarja. Po navadi je darila nastavljal ponoči v njihove čevlje. Po njegovi smrti je dobil status zavetnika otrok. Kasneje so Sv. Nikolaja in njegovo zgodbo ohranjali na Nizozemskem, kjer je škof Sinterklass potoval od hiše do hiše in otrokom v noči iz 5. na 6. december delil in nastavljal sladkarije.

Pri nas imate veliko izbor  kostumov in oblek za božička in vse kar potrebujete, da se preobrazite v Božička, Mikavža, škofa

Pridružite se pogovoru

Pridružite se pogovoru

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Please select all the ways you would like to hear from us

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanje dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP
Najbolj prodajano:
Vaša košarica 0
NEDAVNO OGLEDANO 0