Potrebujete pomoč ? Pokličite +386 31 654958 

Miklavževanje in parkelj

Oblačila sv. Miklavža in sv. Nikolaja škofovska palica mitra..

Oblačila sv. Miklavža in sv. Nikolaja škofovska palica mitra..

Domovanje: Miklavž je opisan kot svetnik, ki se na zemljo spušča iz nebes.

Datum: God sv. Miklavža je 6. decembra in na ta dan zjutraj ali pa že 5. decembra zvečer se po ustaljenem običaju obdaruje otroke.

Oblačila: Miklavž je bil škof, in je zatorej prikazan kot oblečen v škofovska liturgična oblačila, na glavi ima škofovsko mitro, v roki pa škofovsko palico.

Nikolaj iz Mire, znan tudi pod imeni Nikolaj iz BarijaNikolaj Barijskisveti Nikolaj in sveti Miklavž mora imeti  škofovsko palico.   “Škofovska palica, zlata” –  7 kosov za zaskočenje iz plastike; približno 190 cm,

Ali veste?

škofovska palica sv. nikola miklavž

V Sloveniji je 115 cerkva sv. Miklavža in sv. Nikolaja. Od teh je 48 cerkva sv. Miklavža. Po njih so poimenovana naselja: Miklavž na Dravskem polju, Miklavž pri Ormožu, Miklavž pri Taboru, Šmiklavž pri Gornjem Gradu, Šmilkavž pri Slovenj Gradcu, Šmiklavž pri Škofji vasi.
Sveti Nikola je zavetnik ljubljanske stolnice.
Najbolj znan Miklavž je sv. Nikola škof iz Mire v Mali Aziji (god 6. dec.), ki velja za dobrotnika in je zavetnik brodarjev, mornarjev in zoper povoden.

Pridružite se pogovoru

Pridružite se pogovoru

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Please select all the ways you would like to hear from us

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanje dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP
Najbolj prodajano:
Vaša košarica 0
NEDAVNO OGLEDANO 0